30 januari

Nu äntligen kan jag logga in på min blogg igen, vet inte vad det har vart men jag kunde inte logga in förrut iallafall :/

Jag har bott hos Pim (tjejen från thailand) med hennes värdfamilj från tisdagkväll till fredag för att Brittanys syster behövde hjälp att flytta så de var tvugna att åka iväg ett tag. Hon bor iallafall här nu, tills dom hittar något annat. Vet inte riktigt, vi får se hur det blir med det. 

På onsdag kväll så åker jag till Lydia och på torsdag morgon så åker vi till Floridaaaa! Ska bli så himlahimla kul! Längtar! Bara några dagar kvar nu.

Saknar er där hemma, men nu går det så fort här så vi ses ju snart igen. Veckorna verkligen springer ifrån mig, helt plötsligt är det fredag, sen måndag och skola, sen fredag igen. Men nu ska jag gå och fortsätta spela wii med brittany! :)

PUSS

18 januari

Hey :)

Har lite kul nyheter att berätta! Familjen som jag åkte till Abilene med i helgen frågade mig och John om vi ville åka med dom på en roadtrip i USA. Min områdesrepresentant hade redan sagt att det var okej och min värdmamma sa också att det var ok. Så idag frågade jag i skolan om det var okej för dom med. För andra skolor har egentligen springbreak den veckan vi kommer vara borta, och våran skola har bara två dagar ledigt. Men min rektor sa att det var okej och sa att jag skulle ta massa bilder och ha kul! Sååååå, det betyder alltså att jag kommer få åka med dom! So excited! :D Vi åker efter skolan den 5 mars på en fredag och kommer hem den 14 på en söndag. Jag kommer inte riktigt ihåg alla ställen vi ska åka till men typ; California, Las Vegas, Grand Canyon och några andra ställen. Skriver så fort jag vet. Men åååh, ni förstår inte hur glad jag är! :D

Annat kul; åt på kentucky fried chicken för första gången idag. Haha! Alla vet väl säkert var det är? Men ah, hur gott som helst. Bästa kyckligen! :D


love you all ♥


17 januari

Hejjjj :)
Jag var ju på möte med FTW om Florida resan. Ååh, kan knappt vänta! Bara typ två och en halv vecka kvar nu! Åkte till Abilene med Magnus (från norge) värdfamilj och John (från norge) och Pim (thailand). Det var där mötet var alltså. Vi fick reda på var vi ska göra på dagarna, hur vi tar oss till Disneyworld från flygplatsen och lite annat. Massa info. Det kommer mest vara fritid, men från 9 till 12 vissa dagar så är vi på ett program, vet inte riktigt vad det är om. Men vi kommer väl gå runt där och ha någon som pratar och så :) Längtar så mycket!

Iallafall, efter mötet så åkte vi till ett köpcentrum där, köpte nya skor och lite kläder. Behövdes, haha! :) Efter det så åkte vi till ett Japanskt Steakhouse. Väldigt god mat! Vi satt vid ett bord som var dom en fyrkant med en sida öppen och där stod kocken och stekte maten framför oss. Stylade lite, haha, men det var coolt! De som hade beställt räkor fick försöka fånga dom i munnen en eller två gånger om de ville innan de fick dom. Haha! Kul :) Sen var det dags att åka hem.

massa pussar och kramar,
eran Joanna ♥


11 januari

Tro mig, du vet inte vad du har. Du vet inte. Inte förrän du förlorat det, eller saknar det så mycket att det gör ont att tänka på det. Hur man kan ta för givet utan att egentligen tänka efter. Jag vet. 


Det är så mycket som jag redan har lärt mig om mig själv under denhär resan och jag har hälften kvar. Säker på att det finns saker jag inte kommer förstå ens förrän jag kommer hem. Men hur otroligt tacksam jag är för att få ha åkt hit, det vet jag inte hur jag ska säga. Jag vet att jag har sagt det förrut, men till alla er som skriver, hälsar, bryr er, tänker, stöttar mig - Om ni visste hur mycket det betyder att veta att ni fortfarande finns hemma och att ni inte har glömt bort mig. Jag vet, det kan låta töntigt. Men efter fem månader utan familj, vänner, nära och kära så betyder det så, så mycket.

Speciellt min mami och pappa som gjorde det möjligt för mig att åka hit. Det är ni som har gjort mig till den jag är idag och jag älskar er så mycket för det! Det är ni som ger mig min styrka, ni som håller mig uppe. Hur glad och tacksam jag är för att ni alltid har funnits för mig, hjälpt mig, brytt er om mig, det finns bara i mitt hjärta. Jag vet att ni kan känna det! Mitt hjärta slår i takt med ditt mamma, och pappa - ditt blod rinner i mina ådror!

Nej Vasilika, jag har inte glömt dig. Men det vi två har och hur mycket jag ser upp till dig vet jag helt enkelt inte hur jag ska skriva. Vi är som en. Du är den absolut bästa i hela världen och om det finns någon som man alltid kan prata med och som man alltid vet kommer finnas där för en och vet att den andra känner precis likadant, så är det sin syster. Dig gånger 1000. ♥

Känslomässigt inlägg, men så kan det bli ibland. :)

 


10 januari

Haha, juste! Vet inte om jag har berättat det, men de har ett svenskt ord som de använder i USA. Smörgåsbord. Som ni förstår så är det ett ord som används väldigt mycket när jag är i närheten, haha :)


10 januari

Okejjj, dags att berätta om min helg. Youth Fair från onsdag efter skolan till lördag. Kan ju börja med att berätta vad en Youth Fair är. Elever från hela Brown County deltar, det är som en tävling och man kan tävla i olika kategorier. Alla om man vill. Djur - Man visar upp sitt djur, som kan vara ex. olika sorters getter, får, kor, hästar, grisar, kaniner. Beroende på vad för djur man har så dömer domaren olika saker, det kan vara hur tjock ull viss får har, hur vältränade getterna är, fina hästar osv. Så eleverna tränar alltså sina djur länge innan tävlingen. En annan sak är Fashion, då man syr kläder som man sen visar i en modevisning. Den andra är Crafts och Food. I crafts kan man lämna in olika saker; smycken, "something out of nothing", decorative pillow, bird house och massa andra saker. Food är mat såklart. Kakor, finast cupcakes, tårtor, jam, jelly, inlagda saker, torkade osv. Massa olika. De som deltar måste ha gjort allting själv och skriva hur de gjorde det och vad det använt för saker osv. Sen dömer helt enlekt domarna vad som är bäst. När hela tävlingen är klar så är det en auktion och folk köper djuren, och korgar med sylt, kakor och grejer i. Vissa, tre män speciellt, spenderar hur mycket pengar som helst på djuren. Helt galen, haha! Men kul att titta på!

Iallafall, till vad jag har gjort. I onsdags så var jag i skolan hela dagen, men typ hälften av alla elever var borta för de hade saker att förbereda. Jag tog skolbussen dit och träffade lite kompisar och gick mest runt och kollade på djuren. Hjälpte Brittany att få hennes gris till dit den skulle vara och hon visade mig runt och visade alla djur. Vi var där till 24 någon gång innan vi kunde gå hem eftersom hon var tvungen att lämna in alla sina djur och så. Dagen efter, upp runt 6 tiden och var där vid 7. De matade djuren, vi stog och värmde oss lite vid en värmegrej och sen gick vi till kiosken. LeeAnn, min hostmom, skulle hjälpa till att jobba där så jag och Brittany hjälpte till lite också. Stog och tog ordrar och serverade frukost, godis, lunch osv. LeeAnn och Brittany var tvugna att gå ibland och ta hand om deras djur, men jag var där och jobbade där most of the time. Alla andra som jobbade där var jättertevliga och var jätteglada att jag var där och hjälpte till. Eftersom att Youth Fair är en stor grej här, så var det folk som jobbade på tidningen och radio där och berättade om allt som hände. En tjej från tidningen kom och fotade mig och två av killarna som höll i kiosken och frågade mig lite frågor. Och sen kom killen som jobbade på radion och intervjuade mig. Jag visste inte ens att det skulle gå på radio, men så hörde jag mig själv i bakgrunden, haha! Lite kul :) LeeAnns kompis sa att han ville ta med mig ut och fiska som tack för hjälpen, haha :D Så någon gång nästa helg eller helgen efter kanske, vi får se! Ska bli kul iallafall :) Jag jobbade på iallafall, och det kom dit massa trevligt folk och pratade och beställde mat och sånt. På Fredagen stog jag mest där och jobbade också. Jag tog lite pauser och gick och tittade på Brittany när hon skulle visa och umgicks med de andra som var där från min skola. Vi var där från 7 till 24 nästan varje dag. Men vi hade hur kul som helst! :D

Igår, lördag, var det dags att "checka ut" sina djur, vi gjorde det och åkte hem, tog en liten nap (eftersom vi hade haft fullt upp hela dagarna och inte fått sova mycket), sen vid 18 åkte vi tillbaka dit och då var det dags för auktion. Kul att titta på som sagt, gubbarna som sitter och babblar, man hör knappt vad de säger. haha! :) Jobbade lite med i kiosken och gick runt lite med några kompisar.



Det var nog det, har haft fullt upp från morgon till kväll alltså. Går inte direkt att beskriva, men härlig känsla. Alla är så trevliga här och kommer fram och pratar och.. Jag vet inte. I guess that's Texas! ♥


8 januari

Brown County Youth Fair hela helgen, från onsdag till lördag. Lovar att berätta om det när det är över, men nu måste jag ta en nap, jobbat hårt :) ♥


3 januari

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MAMMA!!! ♥ Hoppas du hade det jättebra idag!




Imorgon är det skola. Måndag, tisdag, onsdag. Torsdag och fredag ledigt för då är det youth fair - då Brittany ska visa sina getter och allt. Idag var vi faktiskt och Tvättade dom, rakade av all päls och så. Haha, stackarna frös väl ihjäl utan all ull! Men vi har kappor åt dom, så.. :)

Hoppas att alla hade en super Nyårsafton och att alla får ett Gott Nytt År! Själv var jag ju i kyrkan med andra teens. Ja, skratta den som vill, haha! Men vi hade faktiskt kul. Vi åt massa gott, spelade spel, Wii hela natten och umgicks. Det var nice! Var mer excited klockan 5 här än 12. Haha, för er som förstår så; klockan fem här var midnatt hos er. Nejdå! Men det var inte så mycket som hände vid 12 slaget här bara. Tänkte på er alla sååå mycket! Såsåså mycket!

Nu är det ett nytt år som sagt, och snart halvtid för mig. För att bli mer exakt så är det 150 dagar done, 150 to go den 12. Inte för att jag vet när jag åker hem än, har inte någon flygbiljett än. Men ungefär. Det låter så lite, usch! haha! Som jag säkert har sagt 457657 gånger, självklart saknar jag alla och vill hem, men samtidigt inte. Det går upp och ner. Ibland tänker jag att jag bara vill hem och ibland att jag vill stanna här for ever! :D Längtar tills i februari jättemycket though, FLORIDA DISNEYWORLD! :D

Jaja, nu ska jag sova eftersom det är skola imorgon. Njut av de sista lovdagarna där hemma. Puss och kram!

RSS 2.0